Mit nézzünk meg, mire vigyázzunk? Tippek utazáshoz

Az élet kaland, az utazás pedig az élet legnagyobb kalandja

Hétvégi kalandok a Dunakanyarban: Komárom-Esztergom megye felfedezése

2023. március 29. 14:15 - AnnaÉsDávid

Esztergomtól Tatáig: Két napos utazás a múltba

szel.png

Komárom-Esztergom megye egy igazán érdekes és változatos úti cél Magyarországon, mely számos látnivalóval és élménnyel várja a látogatókat. Egy hétvége alkalmával rengeteg élményben lehet része annak, aki ellátogat ide. Íme egy lehetséges programterv egy két napos utazáshoz Komárom-Esztergom megyében.

 

1. nap:

Esztergom: A királyi város, Esztergom, Magyarország egyik legjelentősebb történelmi városa. Kezdje a napot a Bazilikánál, amely Európa egyik legnagyobb bazilikája és Magyarország legnagyobb temploma. A csodálatos kilátásért érdemes felmenni a kupolába, ahonnan a Dunakanyar és a közeli szlovák területek is jól látszanak.

Víziváros és Keresztény Múzeum: Sétáljon tovább az óvárosi részre, a Vízivárosba, és fedezze fel a hangulatos utcákat, majd látogasson el a Keresztény Múzeumra, ahol értékes egyházi műkincseket tekinthet meg.

Esztergomi vár: Délutánra érdemes az Esztergomi vár megtekintése, ahol a Királyi Palota romjait, valamint a középkori vár főkapuját, a Hősök kapuját is megtekinthetjük.

 

2. nap:

Tata: Tata egy gyönyörű, történelmi város, mely remek helyszín egy kellemes reggeli sétára. A Cseke-tó és az Öreg-tó mellett sétálva gyönyörködhet a természetben, illetve megnézheti a tatai várat, amely a középkor egyik legszebb magyarországi vízivára.

Majk Kamalduli Remeteség: A délelőtt folyamán érdemes ellátogatni Majkra, ahol a Kamalduli Remeteség csodálatos épületegyüttesét és környezetét fedezheti fel. A remeteség egykor zárt kolostorként működött, ma azonban látogatható és egyedi atmoszférájú hely.

Komárom és a Monostori Erőd: Az utolsó megálló a délutáni Komárom, ahol a Monostori Erőd várja az érdeklődőket. Az erőd az egyik legnagyobb közép-európai erődmű, melynek falai között kiállítások és múzeumi tárlatok mesélnek a történelemről és az erőd jelentőségéről. A Monostori Erőd mellett érdemes megtekinteni a Csillagerődöt és a komáromi várat is, amelyek szintén híresek történelmi jelentőségükről és érdekes építészeti stílusukról.

Komárom városnézés: A városnézést folytatva sétáljon el a komáromi Duna-parton, ahol a város hangulatos teraszos éttermeiben és kávézóiban megpihenhet, miközben élvezi a folyóra nyíló kilátást. Ne hagyja ki a Koppány vezér téren található szobrot, amely az egyik legismertebb helyi történelmi alakot ábrázolja.

Fürdőzés a Komáromi Gyógyfürdőben: A hétvége végén egy fárasztó nap után kényeztesse magát a Komáromi Gyógyfürdőben, ahol a termálvíz és a wellness-szolgáltatások segítenek ellazulni és feltöltődni.

 

 

Egy hétvége Komárom-Esztergom megyében igazán élményekben gazdag lehet. A fent vázolt programban történelmi emlékek, természeti szépségek és kulturális látnivalók egyaránt helyet kaptak, melyek garantálják, hogy felejthetetlen időt tölthet el ebben a gyönyörű megyében.

Természetesen a megyében további érdekes helyek is találhatóak, amelyeket érdemes felkeresni, ha több idő áll rendelkezésre. Ilyen például a Duna-Ipoly Nemzeti Park, ahol a Börzsöny és a Pilis hegyvidéki tájai varázsolják el a természet szerelmeseit, vagy a Pusztamarót arborétum, ahol a növényvilág csodái tárulnak elénk.

 

 Ha szállást keresel a környéket akkor ajánljuk neked az invia oldalát: kattints ide az ajánlatokért.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utazaselottitippek.blog.hu/api/trackback/id/tr3818083666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása