Mit nézzünk meg, mire vigyázzunk? Tippek utazáshoz

Az élet kaland, az utazás pedig az élet legnagyobb kalandja

Egyiptom: Látványos kultúra és az örök természeti szépségek

2023. március 15. 10:41 - AnnaÉsDávid

Tippek és ajánlások az Egyiptomba látogatóknak


egyiptom.jpg

Az ókori Egyiptom lenyűgöző történelmének és kultúrájának megismerése mellett az ország kínál lenyűgöző természeti látványosságokat is, mint például a Nílus, a Kék Lyuk és a sivatagok. Emellett Egyiptom rengeteg luxus üdülőhellyel, trópusi szigettel és kristálytiszta tengerparttal rendelkezik, így ideális választás azoknak, akik a pihenést és a kikapcsolódást keresik.

Amikor látogatást tervezünk Egyiptomban, fontos tudni, hogy az ország meleg és száraz klímájához kell alkalmazkodni. Ezért érdemes könnyű, laza ruhákat vinni magunkkal, és odafigyelni az aktív tevékenységek időpontjára. Azonban az is fontos, hogy tiszteletben tartsuk az egyiptomi kultúrát és szokásokat.

Egyiptomban nagyon erős tud lenni a napsütés, különösen a nyári hónapokban. Ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő naptejet használjunk, amely védelmet nyújt a bőrünknek a leégés és a nap okozta káros hatások ellen. Érdemes olyan naptejet választani, amely legalább 30-as faktorszámmal rendelkezik, és figyelni kell a krém rendszeres újrakrémezésére is. Ezért ajánljuk ezt az 50-es faktorszámmal rendelkező vízálló naptejet, amihez ajándék ajakrúzs is jár - kattintsd ide hogy megnézd!
Az erős napsugárzás miatt javasolt a kalap és a napszemüveg használata is, hogy a fejet és a szemet is megvédjük a káros UV-sugaraktól. A megfelelő napvédelem használata biztosítja, hogy élvezhessük a látványosságokat és a szabadban eltöltött időt anélkül, hogy bőrünk károsodna a túlzott napsugárzás miatt. Figyelem, ebben a webshopban eredeti, márkás napszemüvegeket találsz kedvezményes áron: kattints IDE hogy megnézd őket.

Bár az Egyiptomba látogatók nagy része problémamentesen élvezi az utazást, érdemes odafigyelni néhány dologra. Az ivóvíz minősége nem mindig megfelelő az országban, ezért érdemes ügyelni az italok forrására. Emellett érdemes elkerülni a veszélyes környékeket, és figyelni a biztonsági körülményekre.

Az árak tekintetében Egyiptom olcsóbb az átlagos magyar árakhoz képest, különösen az étkezés, szállás és utazás terén. Azonban az árak eltérhetnek az ország különböző részein és a turisták által látogatott helyeken általában magasabbak.

Megbízható szállodák és hotel kedvező áron Egyiptomban: Kattins ide hogy megnézd őket.

Az Egyiptomi utazás számos lenyűgöző élménnyel szolgálhat, amelyek garantáltan emlékezetessé teszik az utazást. Ha csak 4 napot tervezünk Egyiptomra, akkor azt érdemes így alakítani:

Az első nap a Gízai Piramisokkal kezdődhet, amelyek az ókori világ egyik legjelentősebb építészeti csodái közé tartoznak. A Nagy Piramisok közül a Héopsz Piramis a legnagyobb, és felmehetünk a Fáraók Szfinxéhez is. A látogatók itt megismerhetik az ókori egyiptomi kultúrát és történelmet.

A második nap érdemes felkeresni Luxor városát, amely az ókori egyiptomi kultúra egyik legfontosabb helyszíne. Itt található a Luxor Templom, amely az ókori fáraók palotájának helyén épült, és az egyik legimpozánsabb ókori épület Egyiptomban. Emellett a Karnak Templom is látnivaló, amely az ókori Egyiptom legnagyobb és leglenyűgözőbb épülete.

A harmadik nap a Níluson tett hajókirándulásé, amely során a látogatók felfedezhetik az ország északi részét és élvezhetik a Nílus menti tájakat. Az Abu Simbel templomát is érdemes meglátogatni, amely az ókori Núbiai Királyság egyik legjelentősebb építészeti emléke.

Az utolsó nap érdemes felkeresni az El Dahar piacát, amely az egyik legnépszerűbb turista célpont Egyiptomban. Itt rengeteg különféle élelmiszer, ruha és ajándéktárgy vásárolható meg. Emellett érdemes ellátogatni a Hurghada tengerpartra, amely az egyik legismertebb üdülőhely Egyiptomban, és ahol a látogatók kikapcsolódhatnak, fürdőzhetnek és élvezhetik a napsütést.

Az Egyiptomi utazás során azonban nemcsak a látványosságokra, hanem az egyiptomi kultúrára is figyelni kell. Az ország szokásait és kultúráját tiszteletben kell tartani, és oda kell figyelni a biztonsági körülményekre és az ivóvíz minőségére is. Ha ezekre odafigyelünk, garantáltan emlékezetes és kellemes utazásban lehet részünk Egyiptomban.

Végül de közel sem utolsó sorban NE feledkezz meg most sem a megfelelő és kedvező árú utasbiztosításról sem! Ebben a témában melegen ajánljuk az AXA utasbiztosításait - Ide kattinva 50%-os kedvezménnyel tudod megkötni azt! 

Jó utazást :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utazaselottitippek.blog.hu/api/trackback/id/tr3018071896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása